Tetraflok® - Müanyag ülepítöbetét víz- és szennyvíz tisztításához

A mûanyagból kialakított ülepítõbetét alkalmazásának elõnyei a víz- és szennyvíztisztításban

Az ülepítés tisztítástechnológiai müvelete a víz- és szennyvíztisz-tításban víz- és szennyvíz lebegöanyag tartalmának eltávolítását szolgálja. Ezt a müanyagból kialakított csatornaköteges és lemezes ülepítöbetét nagymértékben elösegíti, mert biztosítja:

  • a vízterhelés egyenletes elosztását az ülepítö teljes aktív ülepítési keresztmetszetében,
  • a lamináris vízáramlás kialakulását az ülepítötérnek az ülepítendö szemcse méretéhez igazodó nagyságu részelemekre osztásával a hagyományosnál nagyobb áramlási sebességeknél,
  • a leválasztási uthossz csökkentésével és a leválasztot fázisnak a ferde felület mentén való lecsusztatásával a hatékonyabb ülepítést,
  • a nagyobb terhelhetöség és hatékonyabb ülepítés révén a hagyományosnál kisebb méretet, helyigényt és beruházási költséget.

A müanyagból kialakított csatornaköteges ülepítöbetét iparosított építéstechnológiával, kis élömunkaráfordítással, gyorsan beépíthetö mind újonnan létesített, mind már meglévö üzemelö ülepítöbe.
Az alkalmazott müanyag, és a csökötegek, valamint lamellák tömbös kialakítása lehetövé teszi az egyszerü, könnyü, az építöszekrény elvnek megfelelöen illeszthetö elemekböl álló támasztó szerkezet használatát.
A müanyagból kialakított ülepítöbetéttel ellátott ülepítö nem igényel a szokásostól eltérö üzemeltetést, nagyobb felkészültségü és nagyobb létszámu kezelö személyzetet, karbantartást és felujítást. A müanyagból kialakított ülepítöbetéttel ellátott ülepítö helyigénye, beruházási és üzemeltetési költsége a nagyobb terhelhetöség és jobb hatásfok következtében kisebb a hagyományosnál.

A termék ismertetése


A TETRAFLOK® tömbök alaptagjai 1,4 mm vastag kemény PVC-lapok, illetve 0,8 mm vasteg kemény PVC fóliából vákuumformázott lapok, amelyekböl ragasztással, illetve ultrahangos hegesztéssel 1550x410x700 mm méretü tömbök állíthatóak össze (vevöi igény esetén ettöl eltérö alapanyag is használható, illetve az egyedi feladatmegoldáshoz más méretekkel is készíthetö!).

Egy-egy tömb TETRAFLOK®:
Térfogata: 0,445 m3
Fajlagos tömege: 35 kg/m3
Keresztmetszete: 25,0 cm2
a csatornák dölésszöge: 60,0°
Projektált felület: 19,0 m2/m3
Hidraulikai sugár: 0,0125 m

Az ülepítendö vízböl, illetve szennyvízböl, miközben a megfelelö döléssel kialakított csatornákon áramlik, a lebegö szennyezöanyag a csatorna falára kiülepszik, és onnan az ülepítö iszapgyüjtö terébe csúszik. A müanyagból készült csatornaköteges, illetve lamellás ülepítöbetét beépítésekor az egyes tömböket kötésben egymás mellé helyezik. Ilyenkor a szomszédos tömbök csatornái egymáshoz illeszkednek.

A TETRAFLOK® alapelemek és ezekböl felépített tömbök adatai

A lágyítómentes kemény polivinilklorid fóliából kialakított alapelemek jellemzöi:

Formázatlan

Formázott lapok

PVC alapfólia vastagsága

0,8 mm5%

900 mm 2 mm 0,8 mm5%

PVC alapfólia szélessége

720 mm2 mm

900 mm 2 mm

Tömböt alkotó elemek száma

16 + 3 vastag lap


A müszaki feltételek speciális domborítású vákuumformázott és méretre szabott síklapokra, valamint a TETRAFLOK® összeragasztott tömbökre vonatkoznak.

vissza az előző oldalra
Bemutatkozás Elérhetőség Szolgáltatások Termékek Referenciák Referencia listák Partnereink Kezdőoldal pandanpack.hu